Králičí roládky pro stomiky

I bezezbytková dieta může být velmi chutná a spojená s příjemnými zážitky. Nebojte se zkoušet nové věci. Třeba tyto králičí roládky z broužury Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev od společnosti Dansac.

Suroviny

  • 1 balíček králičích bříšek (6 – 8 kusů), nebo kousků velikosti dlaně
  • 12 plátků anglické slaniny
  • řapíkatý celer
  • 1⁄2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce domácího sirupu

Postup

Jednotlivá bříška velikosti dlaně omyjeme vodou, osušíme, rozložíme na pracovní plochu,
lehce osolíme a opepříme. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na cca 8 cm dlouhé díly.

Na každý kousek položíme plátek slaniny a 2 kousky připraveného celeru. Plátek svineme
do roládky
a sepneme jehlou nebo špejlí.

Na dno pekáčku vložíme 1⁄2 cibule. Poté vložíme roládky, které překryjeme zbývajícími plátky slaniny. Podlijeme vodou smíchanou se sirupem.

Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme pod poklicí cca 40 – 50 min.

Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Tip Českého ILCO

Králík je obecně velmi dietní maso vhodné pro různé diety. Moc mu svědčí třeba i pečení se zeleninou nebo na česneku – to si pak skvěle rozumí i se špenátem jako přílohou.

Přejeme dobrou chuť!

Kralici roladky pro stomiky
Vytvořeno pomocí ChatGPT

Další recepty a nutriční doporučení pro stomiky

Stáhněte si užitečné materiály na stránce Život se stomií.

Díky vaší pomoci můžeme pomáhat stomikům k návratu do plnohodnotného života.