Vanilkové rohlíčky bez ořechů pro stomiky

Vanilkové rohlíčky jsou symbolem vánoční pohody a tradice, která se předává z generace na generaci. Vyzkoušejte variantu bez ořechů z brožury Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev od společnosti Dansac a užijte si příjemné sváteční chvilky s těmi, které máte nejraději.

Suroviny

  • 200 g hladké mouky
  • 60 g ztuženého tuku
  • 60 g másla
  • 80 g jemně mletých kukuřičných lupínků
  • 30 g moučkového cukru
  • několik kapek ořechové příchuti

Na obalení

  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 vanilkový lusk

Postup

Máslo necháme změknout. Kukuřičné lupínky rozdrtíme v hmoždíři nebo umeleme v mlýnku na strouhanku. Do mísy nebo na vál si prosejeme moukucukr. Smícháme ji s podrcenými lupínky a žloutky. Po částech do těsta zapracujeme tuk a ostatní ingredience včetně několika kapek ořechové příchuti a vše rychle zpracujeme.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici.

Z uleženého těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme při 180 °C do růžova.

Horké upečené rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru. Pro výraznější chuť můžeme do cukru přidat vanilkový lusk.

Necháme je v pokojové teplotě uležet cca 2 hodiny.

Tip Českého ILCO

Pokud si vánoční stůl chcete barevně zpestřit, můžete polovinu rohlíčků namočit do čokoládové polevy a nechat ztuhnout.

Přejeme dobrou chuť!

Vanilkové rohlíčky bez ořechů pro stomiky
Vytvořeno pomocí ChatGPT

Další recepty a nutriční doporučení pro stomiky

Stáhněte si užitečné materiály na stránce Život se stomií.

Díky vaší pomoci můžeme pomáhat stomikům k návratu do plnohodnotného života.