Jak si čokoládová kolečka výběrem té správné marmelády ozvláštnit a dochutit k dokonalosti? Dozvíte se v našem tipu k receptem z brožury Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev od společnosti Dansac.
Suroviny
- 30 dkg hladké mouky
- na špičku nože prášku do pečiva
- 15 dkg moučkového cukru
- 15 dkg másla
- 3 žloutky
- 15 dkg nahrubo nakrájené čokolády
- špetka skořice
- špetka citrónové kůry
- pikantní marmeláda na slepování
- čokoládová poleva na polití
- čokoládové lupínky na dozdobení
Postup
Vypracujeme těsto, které necháme odležet. Vyválíme a vykrajujeme kolečka, která pečeme ve vyhřáté troubě.
Vychladlé slepujeme pikantní marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme čokoládovými lupínky nebo jinou dekorací.
Tip Českého ILCO
Bezkonkurenčně nejlepší marmeládou na toto cukroví je rybízová, určitě ale bude chutnat i s jahodovou.
Přejeme dobrou chuť!
Další recepty a nutriční doporučení pro stomiky
Stáhněte si užitečné materiály na stránce Život se stomií.