Snadná na přípravu, chutná a dobře stravitelná. Inspirujte se receptem na nepečená piškotová kolečka z brožury Jednoduché recepty pro pacienty se stomií a po operaci střev od společnosti Dansac a užijte si vánoční atmosféru plnou chuti.
Suroviny
- 300 g světlých a kakaových piškotů
- 140 g másla
- 5 lžiček kakaa
- 5 lžiček moučkového cukru
- 1 lžička rumu nebo pár kapek rumové příchuti
- kakaový prášek nebo skořice na obalení
Postup
Máslo nakrájíme na kousky a necháme je změknout. Kakaové piškoty vložíme do sáčku a válečkem je rozdrtíme na drobečky. Světlé piškoty nakrájíme na kostičky nebo nasekáme nahrubo.
Tmavé piškotové drobečky, změklé máslo, moučkový cukr a 5 lžiček kakaa smícháme dohromady a vypracujeme tuhou hmotu.
Přidáme do ní nahrubo nakrájené světlé piškoty. Pokud je hmota moc měkká nebo řídká, přidáme ještě kakaové piškoty.
Z piškotové hmoty vytvarujeme váleček, který obalíme v kakaovém prášku nebo mleté skořici.
Piškotové nepečené cukroví zabalíme do alobalu. Váleček po ztuhnutí nakrájíme na kolečka.
Tip Českého ILCO
Kromě kakaa můžete na obalení použít cukrářské zdobení, např. perličky nebo peletky. Barevně si tak Vánoce vyladíte k dokonalosti.
Přejeme dobrou chuť!
Další recepty a nutriční doporučení pro stomiky
Stáhněte si užitečné materiály na stránce Život se stomií.